email nalog

Koliko vredi hakerima vaš e-mail nalog?

Znate li koliko vaš e-mail nalog vredi nekom hakeru? Koja je njegova cena na ‘crnom tržištu’? Proverite i saznajte koliko ste zanimljivi hakerima…

Koliko nam naši lični podaci vrede najčešće saznamo kad ih izgubimo i moramo tražiti nove. Ali koliko nam vredi naš e-mail nalog?

Brojni hakeri širom sveta ulažu veliki trud, vreme i znanje kako bi napravili aplikaciju kojom će na što lakši i jednostavniji način ući u e-mail račun.

Univerzitet u Illinoisu razvilo je program Cloudsweeper koji prikuplja i analizira podatke zatim izračunava koliko vaš Gmail i podaci koje skladištite na njemu zapravo vrede na ‘crnom tržištu’.

Cloudsweeper neće zabeležiti nikakve podatke s vašeg računa, ali će vas zamoliti da statističke podatke iz analize ustupite za dalje istraživanje. Ako ne želite, ne morate, a Cloudsweeper će vam otkriti koliko vaši podaci vrede. Program analizira e-mail poruke i traži lozinke, podatke o novim lozinkama, korisničkim imenima i druge podatke vezane uz druge račune. Sistem zatim procenjuje koliko je svaki od tih podataka vredan poređenjem podataka koje dobija sa foruma na kojem se najčešće prodaju takvi podaci dobijeni ilegalnim putem.

Ocenite