Internet Marketing

Top 5 Online marketing tehnika za vaš biznis

Internet kao marketing platforma je moćan način da skrenete pažnju na vaš biznis i steknete verne klijente.

Navešćemo 5 najefektnijih „alata“ specifično kreiranih za biznise lokalnog karaktera.

#1 Google My Business

Korak 1: Napravite profil preko vaše gmail adrese na Google My Business / Google+

Google My Business

Korak 2: Povežite vaš Google+ profil sa vašim web sajtom.

contributor-to

Korak 3: Verifikacija, putem pošte(poštara) Google kompanija šalje petocifreni verifikacioni kod (PIN) na adresu vaše firme, koji zatim trebate uneti u vaš profil kao potvrdu.

Google My Business

Na ovaj način ste povećali verovatnoću da se vaš sajt izlistava pri vrhu rezultata Google pretrage sa svim kontakt podacima listinga. Zatim izgradite mrežu pratioca na Google+, povezivajući se sa ljudima iz vašeg regiona kao i sa onima već „poznatima“ iz vašeg Gmail adresara. Objavljujte redovno zanimljivosti i dešavanja vezana za vaš region, i ujedno provucite nekoliko poruka kampanje o vašim proizvodima ili uslugama.

#2 Popularni Portali u vašoj niši

Povežite se sa popularnim Portalima specifičnim za vašu delatnost, uvrstite vaš biznis u njihov listing ili objavite članak plaćeni ili besplatni na njihovom forumu ili blogu.

Na primer:
Za vlasnike restorana, probajte: Belgradeeye, u-Beogradu.
Za vlasnike Hostela, apartmana, probajte: Tripadvisor.
Za vlasnike shop-ova, napravite prezentaciju KPizlog na sajtu KupujemProdajem.

Ukoliko nemate definisanu nišu, možete uvrstiti vašu firmu u adresar portala Navidiku.

Sjajan tekst o segmentaciji tržišta i šta je niša možete pročitati na blogu Može i ovako.

#3 Facebook Ads/Oglasi

Veoma lako možete sami bez angažovanja agencije ili profesionalca napraviti reklamne oglase na Facebook mreži. Pripremite budžet (bar 50eur) na PayPal-u ili VISA internet kartici, sliku i efektnu rečenicu koja će privući vaše potencijalne klijente.

Facebook Oglasi

#4 Facebook Events/Događaji

Veoma koristan alat je objavljivanje važnih događaja za vaš biznis na zvaničnoj facebook stranici Fun Page. Facebook prikazuje vaš kreirani događaj svima u vašoj okolini što je od izuzetnog značaja u izgradnji vašeg brenda na lokalnom nivou među „najverovatnijim“ mušterijama.

Facebook Event

#5 Povezivanje na Twitter-u

Koristite redovno Twitter kao možda i „naposlovniju“ soc. mrežu da objavite vaše važne poslovne poruke, povežite se sa lokalnim uticajnim figurama, koristite vama bitne hashtagove npr. #hostelbelgrade, #novibeograd, #slepsluzba, #petshop i na taj način privucite korisnike kojima baš trebate vi i po lokaciji i po niši.

Internet Marketing

Internet marketing je svakako trenutno najmoćnija i najefikasnija marketing platforma ako se uzme u obzir odnos uloženog budžeta i benefita.

Ipak, postojanje kvalitetnog sajta i njegovo održavanje je ključni preduslov za internet marketing. Što više pažnje skrenete kampanjom to će više ljudi tražiti vaš sajt, online ogledalo vašeg biznisa.

Dakle, pre nego što počenete sa kampanjom budite sigurni da je vaš sajt spreman, ažuriran reprezentativnim sadržajem, dovoljno brz, na kvalitetnom hostingu koji će izdržati povećanu posetu.

Top 5 Online marketing tehnika za vaš biznis
5 (100%) 1